För och nackdelar med privatleasing

För och nackdelar med privatleasing, vad ska man tänka på?

För och nackdelar med privatleasing, vad ska man tänka på?

FÖR OCH NACKDELAR MED PRIVATLEASING

Fördelar:
Du äger inte bilen
Denna första punkt har både för och nackdelar med privatleasing faktiskt. Fördelarna är väldigt många men nackdelen med att leasa bil privat är eftersom att du inte äger bilen så kan inte plötsligt under ändrade levnadsförhållanden sälja bilen. Eftersom att avtalet löper på i den tid du och företaget har kommit överens om så brukar det bli stora kostnader om man skulle vilja bryta avtalet i förtid.

Du vet alltid vad det kostar
Du får allting in i en och samma månadskostnad och du kan på en enkelt sätt budgetera för hur mycket kostar det att ha en bil för mig varje månad. Du behöver heller inte tänka på någon kontantinsats när du skall hämta bilen vilket är ett stort plus.

Bekymmersfritt bilägande
Billeasing privat är och skall vara bekymmersfritt bilägande. Du står inte för någon risk över att känna att du köpt en bil som inte har något bra andrahandsvärde och liknande eftersom att bilfirman du leasar bilen på tar den risken när de beräknar leasingpriset till dig.

Nackdelar:
Välja rätt bil till rätt pris?
Det finns en uppsjö av olika erbjudanden och därför är det svårt att hålla reda på om man gjort en bra deal eller inte. Det finns en bra forumtråd som vi vill rekommendera: http://www.vibilagare.se/forum/528/leasing-eller-kop-kan-nagon-forklara-och-nackdelar-46316

Vad händer när du lämnar in bilen? Normalt slitage
I det finstilta i varje kontrakt benämns normalt slitage och det är ett ganska brett uttryck som kan definieras olika vem det är som läser det. Var noggrann att kolla detta innan du skriver på papprena.

Har du husdjur?
Detta är bilfirmorna väldigt noggranna med vid efterkontrollen. Se till att ha gjort rekond på bilen så att det inte finns några spår kvar från husdjuret annars får du betala en till rekondkostnad. Detta har med att göra att nästkommande kund kanske inte tål päls eller liknande.